LA CE ESTE BUN INTERNETUL ?

 

La ce este bun Internetul?
Pentru utilizatorii experimentati ai Internetului, intrebarea asta are deja un raspuns.
Dar fiecare dintre acestia intalneste in fiecare zi oameni care n-au avut contact cu Internetul, si se lovesc de dificultatea de a-i face pe acestia sa inteleaga la ce poate fi folosit Internetul, in afara de situri deochiate si jocuri online.
Asa ca acest articol ofera o sistematizare a avantajelor Internetului, prin analogie cu mijloacele clasice, pe care le cunosc si cei mai conservatori (sper...:-))
Asadar, ce poate oferi el in plus fata de alte mijloace de informare si comunicatie?
Nu este greu de vazut, pentru cine reflecteaza cateva momente asupra acestei probleme.
Dar multi oameni pun in fata pretul mare al unui computer, costul accesului la Internet, eforturile necesare pentru invatarea si desfasurarea activitatilor pe Internet, si par sa prefere comoditatea lucrurilor deja cunoscute, chiar daca noul poate fi mult mai eficient.
Sa trecem in revista ce ofera, de fapt, Internetul, prin comparatie cu ceea ce ofera alte mijloace devenite deja clasice:

Si lista nu se va opri aici.
Au aparut sau vor apare si in Romania platile online, operatiunile bursiere de la distanta, invatamantul de la distanta si chiar telelucrul - cand omul sta acasa si lucreaza pe computerul sau, iar cand incheie lucrarea o trimite prin Internet la beneficiar, si isi primeste banii prin posta sau prin banca.
In Romania, inca sunt putini aceia care realizeaza cat de mult pot beneficia de pe urma Internetului.
Managerii care nu inteleg avantajele Internetului evita sa-l trateze ca pe un instrument de baza.
Chiar cei care folosesc deja Internetul il privesc ca pe o cale suplimentara de comunicatie, sau chiar ca pe un amuzament.
Utilizatorii individuali care efectiv valorifica Internetul, sunt destul de putini inca, fiindca exista inca, la multi, acea fascinatie a abundentei de informatii si posibilitati, dar care nu este integrata si intr-un plan concret de exploatare a acestei resurse imense.